|
Желе
TM «Чудова» пропонує вашій увазі різноманітні желе власного виробництва. Максимально спрощений процес приготування дозволяє легко і швидко одержати бажані страви, якщо ж при цьому ви підключити ще й фантазію, вийдуть справжні кулінарні шедеври.
Серед асортименту нашої продукції ви можете знайти наступні види желе:
Желе відноситься до харчових концентратів, а саме до групи солодких страв. Желе являє собою суміш плодових і ягідних (або тих і інших разом), або ароматичних харчових есенцій з цукром, харчовими кислотами та з додаванням натуральних або штучних фарбників. Желейною основою може бути желатин, агар чи желеутворюючий картопляний крохмаль. Вологість сухих сумішей для желе на агарі і желатині не повинна перевищувати 6%, для желе на желеутворюючому крохмалі - не більше 9,5%. Зміст цукру для желе повинен бути не меншого 86 - 89%, зміст кислот - не меншого 1,3 - 1,6%.
Желе добре гармонує з багатьма напівфабрикатами для виготовлення тортів і тістечок: пісочним, бісквітом, кремами - масляними, білковими, з рослинних сливок, начинками (желейними і фруктовими), суфле та ін. Його можна використовувати не тільки для глазурування, але й для виготовлення фігурок у вигляді фруктів, квітів і т.д.
Зберігання. Готове желе відноситься до холодних солодких страв. Його слід зберігати у холодильнику при температурі від 0 до 14 ° С протягом доби. Для зберігання желе краще використовувати посуд, що не окислюється, - тобто фарфоровий або емальований.
Ось декілька прикладів-ідей для оформлення желе:
-
Найпростіший спосіб прикрасити желе - приготувати його з консервованими плодами і ягодами
-
Можна приготувати комбіноване желе, чергуючи шари желе декількох кольорів. Кожен вид желе наливають шаром у форми, охолоджують і лише після цього наливають наступний шар
-
Для мозаїчного желе різного кольору желе розливають на деко тонким шаром. Після застигання його нарізують ромбами, трикутниками або дрібно рубають, змішують, кладуть у форми, заливають безбарвним або слабозафарбованим желе і охолоджують. Такі види желе застосовують для оформлення банкетного столу
-
Перед подаванням застигле желе у формах на декілька секунд опускають у гарячу воду, потім злегка струшують і викладають вміст на десертні тарілки, в креманки або вази. Желе можна прикрасити фруктами, ягодами, горіхами і збитими вершками.
|